Rólam

Forró Dzsenifer portré

Forró Dzsenifer

Forró Dzsenifer vagyok, dietetikus, sportspecifikus dietetikai szakember. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem meg főiskolai oklevelem, ahol a cöliákiával kapcsolatos tévhitekről írtam a szakdolgozatom. Az államvizsga után azonnal kórházban kezdtem dolgozni belgyógyászati, gasztroenterológiai osztályon, így az ott töltött idő alatt átfogó tapasztalatot szereztem a különböző emésztőszervi megbetegedések étrendi kezelésében (epekő, epegörcs, ERCP utáni étrendi kezelés, gyomorfekély, Crohn-betegség, colitis ulcerosa, hasnyálmirigy-gyulladás, IBS, májcirrózis és szövődményei stb.). Az osztályon fekvő betegekkel dolgozva megtanultam, milyen az, ha azonnal több betegséget kell menedzselni, és kombinálni kell a diétákat például a cukorbetegség vagy veseelégtelenség étrendjével. Az osztályon gyakorlatot szereztem a táplálásterápia felépítésében, foglalkoztam szondás és PEG-es betegekkel is.

Ezalatt ambuláns tanácsadásokat is tartottam, így tapasztalatot szereztem ételallergiák, étel intoleranciák (laktóz, fruktóz), cöliákia, reflux, cukorbetegség, inzulin-rezisztencia, krónikus veseelégtelenség kezelésében. Illetve terhességi cukorbetegségben szenvedő kismamákat is elláttam. Ezen felül rendszeresen jelentkeztek ambuláns tanácsadásra olyan kliensek, akik fogyni vagy hízni szerettek volna, így ezen a téren is sikerült tapasztalatokra szert tennem.

“nem hiszek abban, hogy a dietetikus megmondóember”

Közben 2019. nyarán egy kolléganőmmel, Brjeska Mónikával elindítottunk egy ismeretterjesztő podcast-csatornát, az Ebédszünetet, ahol minden héten újabb táplálkozással vagy dietetikával kapcsolatos témát járunk körbe.

Szerettem volna kipróbálni magam más területen is, így kórházat váltottam és sebészeti osztályon kezdtem dolgozni. Nagyon hasznos volt, hogy így tulajdonképpen végigkövethettem a betegségek lefolyását a kialakulástól a műtétig, hiszen a különböző emésztőszervi megbetegedések műtét utáni étrendjét oktattam a betegeimnek. Amikkel a leggyakrabban találkoztam: epehólyag-eltávolítás, vékony-, illetve vastagbél részének vagy egészének eltávolítása, gyomorműtétek, sérvműtétek. Továbbra is részt vettem a műtött betegek tápszeres táplálásterápiájában is, illetve kifejezetten sok olyan esettel találkoztam, ahol roborálásra volt szükség, így az étrend tápszeres kiegészítésével kapcsolatban is több tapasztalatot szereztem.

2021-ben sportspecifikus dietetikai szakember végzettséget szereztem a Testnevelési Egyetem szakirányú továbbképzésén, hogy sportoló vendégeimnek még többet tudjak segíteni.

  1. márciusában elhagytam az állami egészségügyet, hogy megvalósítsam az álmom és vállalkozó dietetikus legyek. Tudom, hogy a rengeteg megszerzett tapasztalat segít, hogy vendégeimnek igazán hasznos tanácsokat tudjak adni. Nem hiszek abban, hogy a dietetikus megmondóember, aki csak utasításokat ad, a vendég pedig szó nélkül végrehajtja. Nálam a legfontosabb az, hogy amikor belevágsz a változtatásba, akkor segítőként, nem pedig hajcsárként álljak Melletted. Innen jött a Toleráns Dietetikus név is. Ha úgy döntesz, elindulsz a változás útján, rám számíthatsz.

Folyamatosan képzem magam, hogy minél több területen tudjak a vendégeim rendelkezésére állni. Jelenleg természetgyógyász-képzésben veszek részt, hogy a későbbiekben fitoterapeutaként összekössem a gyógynövények felhasználását a táplálkozási ajánlásokkal.